Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brukshundar.se/public_html/templates/brukshundar/functions.php on line 174

nina5

Nina var familjens första hund som kom till oss då hon var 7 månader och jag 5 år, efter mitt oändliga tjatande. Hon var en silverfärgad Mellanpudel och det sötaste man kan tänka sig så gissa om jag var nöjd med min nya kompis. Vi gick alltid omkring hack i häl och hon var verkligen "klok som en Pudel". Jag gillade att lära henne alla möjliga konster, och hon fattade direkt vad jag ville att hon skulle göra. Synd att man inte visste om det här med lydnadstävlan på den tiden för det hade varit en lätt match. Faktiskt gjorde vi många saker som faktiskt är moment i lydnad, till exempel brukade jag ta upp en kotte och slänga in bland massor med andra kottar och hon kom alltid tillbaka med rätt kotte. Ibland var det svårt och tog länge men hon gav sig aldrig förrän hon fann den rätta.

Vidare var hon en tuff liten dam också fast hon bara var 35 cm hög, hon jagade ofta bort renar som kom för nära huset och dom var jätterädda för henne och nog tyckte att hon var en stökig liten typ.Tyvärr var hon inte registrerad så det blev aldrig någon utställning för hennes del men jag har en känsla av att hon inte skulle ha tyckt om det särskilt mycket. Under hela hennes långa liv var hon en enda gång till veterinären och det var då hon hade fått blåskatarr av alltför mycket sittande i snön under påsken. Hon var annars pigg i sitt långa liv, 19 år och 10 månader, och vilar nu på sin favoritskogsbacke med utsikt över huset.


nina1

 

nina2

 

nina3

 

nina4

 

UPPDATERAD

7/9 ~ Statistik

  SKK

  sbk

afb

rhh

NW3

Sponsorer

    euka   pondus    nutstrik     

 

raul        RG      folksam      working

                

 

 

Camilla Jönsson, Snesudden 618, 960 32 Snesudden      camilla@brukshundar.se